9 فایده برای مصرف روزانه هویج


هویج علاوه بر خوشمزه و فراوان بودن، همیشه در سالادها، آب میوه ها و سوپ ها استفاده می شود و برای سلامت کلی بدن، پوست، چشم ها، دستگاه گوارش و دندان ها استفاده می شود. هویج با طعم کمی شیرین سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین ها، فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم، کلسیم و آهن است. با توجه به خواص متعدد هویج، کارشناسان توصیه می کنند که مردم آن را به عنوان سالاد میل کنند یا در دسرهایی مانند حلوا و کیک استفاده کنند.

هویج همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است و افراد می توانند با مصرف روزانه هویج و گنجاندن هویج در رژیم غذایی خود نگرانی دریافت دوز روزانه آنتی اکسیدان را از بین ببرند. مطالعات متعدد نشان داده اند که خوردن هویج در بهبود بینایی، پیشگیری از سرطان، بیماری های قلبی و سیستم ایمنی نقش دارد. و اگر دیابت دارید، قطعاً نباید این گیاهان را از رژیم غذایی زمستانی خود حذف کنید، زیرا می توانند سطح گلوکز خون شما را کنترل کنند.

هویج با فواید بی شمار یکی از بهترین غذاهایی است که می توان در فصل زمستان از آن استفاده کرد. گاریما گویال، متخصص تغذیه می‌گوید: «این سبزی ریشه‌ای همه‌کاره باید در صدر فهرست شما باشد. در این گزارش به برخی از خواص هویج می پردازیم:

*انواع هویج:

هویج انواع مختلفی دارد و در رنگ های نارنجی، سفید، زرد، بنفش و قرمز موجود است. هویج نارنجی رنگ رایج ترین نوع این ریشه مغذی است و رنگ نارنجی و جذابیت هویج به دلیل وجود ماده ای به نام بتاکاروتن است.

* ترکیبات شیمیایی:

هویج حاوی 87 درصد آب، 1.5 درصد نیتروژن، 0.02 درصد چربی، 8 درصد کربوهیدرات، حدود 1.5 درصد سلولز و مقداری رنگدانه کاروتن (ویتامین A) و انواع دیاستازها و ویتامین های A، B، C، D، E است.

1. سلامت چشم

خوردن هویج به تضمین سلامت چشم کمک می کند. این به دلیل وجود بتاکاروتن، ترکیب فعال ویتامین A است. علاوه بر این، کاروتنوئیدهای لوتئین و زآگزانتین به ارتقای سلامت چشم و جلوگیری از بیماری‌های تخریبی مانند آب مروارید و کاهش بینایی کمک می‌کنند.

. کاهش وزن

هویج کم کالری و سرشار از فیبر غذایی است که به افزایش سیری کمک می کند. بنابراین وقتی هویج می خورید، سریعتر از سایر غذاهای کم فیبر احساس سیری می کنید. همچنین می توان آن را یک میان وعده عالی برای اشتهای شبانه دانست.

3. سلامت روده

محتوای فیبر بالای هویج به هضم غذا و سلامت روده کمک می کند. هویج حاوی فیبر محلول و نامحلول است که میکرو فلور مفید روده را تضمین می کند و بنابراین از شرایطی مانند یبوست جلوگیری می کند.

4. مصونیت

محتوای بالای ویتامین A یک سیستم ایمنی سالم را تضمین می کند. هویج همچنین حاوی مقداری ویتامین C است که به دلیل خواص پیشگیرانه آن شناخته شده است. آنتی اکسیدان های موجود نه تنها کنترل رادیکال های آزاد را تضمین می کنند، بلکه به تقویت ایمنی بدن شما نیز کمک می کنند.

5. کنترل قند خون

هویج، اگرچه در دسته غذایی با شاخص گلیسمی متوسط ​​تا بالا (GI) قرار دارد، اما دارای بار گلیسمی به‌طور شگفت‌آور پایینی است، یعنی مقدار کربوهیدرات در هر گرم غذا. بنابراین، آنها را به یک انتخاب غذایی عالی برای بیماران دیابتی و کسانی که به مصرف کربوهیدرات خود اهمیت می دهند تبدیل می کند.

6. خواص آنتی اکسیدانی

هویج سرشار از دو آنتی اکسیدان اصلی کاروتنوئید و آنتوسیانین است. این خواص آنتی اکسیدانی هویج نه تنها از بیماری های جدی مانند سرطان محافظت می کند، بلکه برای قلب ما نیز مفید است.

7. خواص کاهش کلسترول

فیبر محلول موجود در هویج علاوه بر بهبود سلامت روده، به کاهش سطح کلسترول به ویژه کلسترول LDL در خون نیز کمک می کند. از آنجایی که سطح کلسترول بالا و بیماری های قلبی دست به دست هم می دهند، مصرف منظم هویج به افراد مبتلا به مشکلات قلبی عروقی توصیه می شود.

8. پوست و موی سالم

خوردن هویج به لطف خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی این غذای فوق العاده می تواند پوستی سالم و درخشان و موهایی زیبا به شما بدهد. هویج همچنین حاوی ویتامین E است که به دلیل خواص ضد پیری آن شناخته شده است که هم برای مو و هم برای پوست مفید است.

9. متابولیسم را افزایش می دهد

آب هویج حاوی فسفر است که سرعت متابولیسم بدن را افزایش می دهد، احساس درد بعد از ورزش را کاهش می دهد و استفاده بهینه از انرژی را در بدن تضمین می کند. علاوه بر این، آب هویج سرشار از ویتامین B کمپلکس است که به تجزیه پروتئین، گلوکز و چربی کمک می کند، متابولیسم را افزایش می دهد و در عضله سازی نقش دارد و در نتیجه به کاهش وزن کمک می کند.

دیدگاهتان را بنویسید